Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Viktiga regeländringar - SINGEL

ISU har meddelat att regeländringar är aktuella för ungdomar till säsongen 2010/2011. Dock har ISU ännu inte informerat VILKA regeländringar som kommer att ske. SKF:s Regel- och Tävlingskommitté har därför beslutat att på nationella tävlingar, så långt det är möjligt, behålla samma regelverk för ungdomarna säsongen 2010/2011 som säsongen 2009/2010.

 

Följande tekniska regler för Ungdom 15, Ungdom 13 samt Ungdom Par gäller för säsongen 2010/2011:

Kortprogram: Oförändrat, förutom att flygskärssekvensen går bort för flickorna och en (1) stegsekvens går bort för pojkarna. Båda kategorierna har alltså endast en (1) stegsekvens. Om flickorna väljer att göra en flygskärssekvens, blir den en transition. Om pojkarna väljer att göra två (2) stegsekvenser räknas den första som stegsekvens och den andra som transition.

Friåkning: Oförändrat, förutom att om åkaren gör en flygskärssekvens så blir den en så kallad ”koreograferad sekvens” med fast värde (2 poäng). Detta för att inget regelverk längre finns för levels i flygskärssekvensen. Stegsekvensen blir en vanlig sekvens med level.

Paråkning: Oförändrat på nationell nivå.

Detta beslut kan innebära att ungdomar som avser tävla internationellt 2010/2011 eventuellt måste anpassa sina program efter ISU:s regelverk på de internationella tävlingarna. Dessa regler är alltså ännu inte distribuerade från ISU.

Om det visar sig att ISU:s regler endast innehåller någon mindre regeländring/avvikelse, kan det bli aktuellt att Sverige anpassar regelverket till ISU fr.o.m. årsskiftet 2010/2011. Besked om detta kommer omedelbart när ISU:s regeländringar är kända.

Observera dock att den tidigare informationen om höjda testkrav för ungdom 15A till Fri 4 och Basic 3 fortfarande gäller.

Pdf för utskrift med ovanstående information. Länk till annan webbplats.

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET // Regel- och Tävlingskommittén

Publicerad: 2010-08-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer