Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Rapport från Convention 2011

Convention 2011 är slut och ute i landet sprudlar förhoppningsvis entusiasmen bland de dryga 250 som deltog på årets stora utbildnings- och mötesplats för Konståkningssverige.


Under två intensiva dagar med både gemensamma och indelade seminarium fanns det gott om möjlighet till förkovran inom konståkningsrelaterade ämnen. Camilla Fredman inledde helgen med att hälsa alla varmt välkomna till 2011 års Convention och beskrev de kommande två dagarnas upplägg. Sedan informerade styrelsen genom ordförande Maria Meyer-Martins om nuläget och framtiden innan Katarina Henriksson, vice ordförande i förbundet och tillika ansvarig för Team VM i Göteborg nästa vår, berättade om arbetet med mästerskapet och uppmanade alla att på något sätt vara delaktiga i ett evenemang som detta - garanterat en oförglömlig upplevelse!

Därefter kickade den otroligt skarpsinnade Troed Troedsson igång helgen på allvar. Det var många sanningar i det Troed sa - skratten var många och igenkänningsfaktorn hög!

Även den internationellt erkända Sissy Krick var en uppskattad föreläsare som många lyssnade på, liksom Catarina Lindgrens föreläsningar om koregrafi. För föreningarna fanns det under helgen bland annat skatteseminarium, hur man driver en framgångsrik förening, hur IdrottOnline och IndTA fungerar samt vad arbetsgivaransvaret innebär.

Den uppskattade Grillbuffén på lördagkvällen inleddes med en ovanlig form av bingo - alla vann?! Hur gick egentligen det till? Därefter följde utdelning av förtjänstmedaljer, diplom och ett av Jane Gustavsson nyinstiftat Gentlemannapris som gick till Kristoffer Berntsson. När Kristoffer mottog priset reste sig hela publiken upp och gav honom stående ovationer för allt han åstadkommit genom sin karriär och gjort/gör för svensk konståkning.

Bronsmedaljer tilldelades Anna Hörnqvist, Laila Davidsson, Emilie Billow och Christian Wieland.

Silvermedaljer tilldelades Carin Raabe, Lieve Lindberg, Tord Lindberg, Monika Blomberg och Björn Sahlin.

Guldmedaljer tilldelades Anna Nylén, Petra Tyrbo, Peter Levin, Regina Jensen, Inger Andersson, Katarina Henriksson och Lotta Falkenbäck.

Gudrun Lindmarks Minnesfonds tränarstipendie gick till Ela Magnusson, Malmö KK och åkarstipendiet gick till Linnea Mellgren, Enköpings KK. Årets Konståkningsprestation gick till Alexander Majorov, Luleså KK och Årets Salchow-stipendiat blev Joshi Helgesson, Tibro KK.

Lagom till desserten drog Ingela Svensson från Mjölby igång en fartfylld show full med skoj, fantastisk sång och många oväntade upptåg. Och som hon berättade - årets julbord i Tranås lär inte gå av för hackor! Kvällen avslutades med ett trolleritrick av förbundets Generalsekreterare Per Adler - någon som kommit på än vart näsduken tog vägen?

Även söndagens schema var fullspäckat med intressanta föreläsningar och frampå eftermiddagen avslutades den lyckade helgen med tre olika avslutningspass kring förbundets två Kravanalyser. Ett seminarium för tränare och domare, ett för föreningarna och ett för alla som jobbar med teamåkning.

När alla deltagare åkt hem var det bara gruppen Teknisk Support som fortfarande var kvar på Bosön. Den gruppen satt hela helgen och förberedde förbundets tekniska utrustning som uppgraderats under sommaren. Utan denna grupps idoga arbete - inga förbundstävlingar eller Elitserietävlingar!  

Nedan ett bildcollage från helgen.


Publicerad: 2011-09-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer