Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Skridskor för alla arrangerar välgörenhetstävling

”Skridskor för alla” - ny satsning inom DIF konståkning i samarbete med Stockholms stad, RF- SISU Stockholm och SKF med syfte att öppna upp idrotten för fler. I november arrangeras en välgörenhetstävling där allt överskott går till projektet.

- Skridskor för Alla är ett initiativ som startades hösten 2019 i Husby Ishall för att aktivera barn och ungdomar i närområdet, framförallt flickor, och syftar till att ge unga en plats att komma till på sin fritid och en möjlighet att få vara delaktiga i den gemenskap och glädje som konståkning skapar och står för! Alla barn och unga ska ha möjligheten att få lära sig att åka skridskor och göra meningsfulla fritidsaktiviteter, oavsett hur deras förutsättningar ser ut för övrigt , säger Leila Eriksson, ordförande i DIF Konståkning.

Målsättningen för initiativet är att få barn och unga i socioekonomiskt utsatt område i rörelse genom en avgiftsfri drop-inverksamhet. Tre gånger i veckan samlas över 70 barn och unga för att lära sig åka skridskor tillsammans med ledare från DIF Konståkning. Träningen är avgiftsfri och skridskor finns att låna på plats. Skridskor för alla drivs av DIF Konståkning i samarbete med Stockholms stads idrottsförvaltning, RF-SISU Stockholm och Svenska Konståkningsförbundet.

I november anordnas DIF Allstars, en välgörenhetstävling där överskottet från samtliga intäkter från anmälningsavgifter och försäljning under tävlingen går oavkortat till Skridskor för Alla. Tävlingen arrangeras som en stjärntävling och är öppen för samtliga tävlingsklasser från stjärntävling till elit. Hela tävlingen sänds via livestream på SolidSport Länk till annan webbplats..

DIF Allstars 13-15 november


Sanktionerad av Svenska Konståkningsförbundet och i samarbete med Skatesweden Events AB som ett projekt inom ramen för VM 2021 i Stockholm
Sista dag för anmälan 26 oktober
Här Länk till annan webbplats.kan du läsa mer om tävlingen

Skridskor för alla

Samarbetsprojekt mellan DIF Konståkning, Stockholms Stads idrottsförvaltning, RF-SISU Stockholm och Svenska Konståkningsförbundet.
Här Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om Skridskor för alla

 

Publicerad: 2020-10-23

Senast uppdaterad: 2020-10-23

Samarbetspartners

Sponsorer