Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Convention 2022 och Förbundsmöte

Nu pågår förberedelserna för fullt inför svensk konståknings största mötesplats – Convention, som i år arrangeras på Bosön utanför Stockholm 17-18/9. I samband med Convention hålls även svensk konståknings högsta beslutande organ, Förbundsmötet.

Nu närmar sig svensk konståknings största mötesplats med stormsteg och vi har ett späckat program med intressanta och inspirerande föreläsningar och seminarier med start lördagen den 17 september kl 10.00 på Bosön.  Bland föreläsarna hittar vi äventyraren och inspiratören Aron Anderson, idrottspsykologiska rådgivaren Johan Fallby, Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och SOK:s sport- och utvecklingschef Johan Flodin. Vi kommer givetvis även få möta representanter från svensk konståkning.

Under lördagen hålls också Förbundsmötet, svensk konståknings högsta beslutande organ.

- Efter de senaste åren med pandemi är den fysiska mötesplatsen extra viktig. Convention 2020 ställdes in på grund av pandemin och Förbundsmötet hölls digitalt. Nu ser vi fram emot att åter få mötas. Det är otroligt roligt att Convention i år har 230 anmälda deltagare och jag hoppas på högt deltagande på Förbundsmötet, säger Linda Neffler, förbundschef.

Förbundsmötet 17 september

Svensk konståkning högsta beslutande organ, Förbundsmötet äger rum den 17 september på Bosön i samband med Convention. Alla handlingar är utskickade till föreningar och SDF och finns även publicerade på svenskkonstakning.se Länk till annan webbplats.

Information om ombud för röstberättigade föreningar och SDF

Alla röstberättigade föreningar och SDF ska utse ett ombud. Ombudet behöver en av firmatecknare i föreningen eller SDF signerad fullmakt. Fullmakten ska medtagas till årsmötet. Utan fullmakt delas inte röstkort ut till ombudet. Det går även bra att maila in signerad och inscannad fullmakt i förväg till: info@skatesweden.se Observera att även firmatecknare inklusive ordförande behöver en fullmakt för att erhålla röstkort. 

Svenska Konståkningsförbundets stadgar, kap 5 § 1: 

Förbundsmöte består av ombud utsedda av föreningar och SDF. Förening och SDF får till förbundsmötet utse ett (1) ombud per röst. Ombud kan representera flera föreningar/SDF, dock sammanlagt högst tre (3) röster.  Ombud får inte vara ledamot av förbundsstyrelsen. Ombud ska medföra fullmakt utfärdad av firmatecknare för den förening respektive SDF som ombudet företräder. I fullmakten ska ombudets rätt att utöva rösträtt anges 

Röstlängd över röstberättigade föreningar finns med bland handlingarna på svenskkonstakning.se Länk till annan webbplats.och där återfinns även formulär för fullmakt. 

Publicerad: 2022-09-15

Senast uppdaterad: 2022-09-15

Samarbetspartners

Sponsorer