Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Två dagar kvar till SM 2022 i Borås

På torsdag startar SM i konståkning 2022 i Borås. Under tre dagar kommer Sveriges bästa åkare gör upp om mästerskapsmedaljerna. I startfältet finns bland andra Sveriges OS och VM-åkare och de svenska paråkarna, tvillingarna John och Greta Crafoord.

- Det är oerhört roligt att våra absolut bästa åkare samlas i Borås under tre späckade tävlingsdagar. Vi har både våra meriterade VM och OS-åkare på plats, men också en yngre generation som utmanar. Kampen om SM-medaljerna kommer bli spännande att följa, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet.

Genom tvillingarna John och Greta Crafoord har Sverige för första gången på länge ett par som tävlar i paråkningen. Syskonen Crafoord bor och tränar i Holland under ledning av Aljona Savchenko, som efter att ha tagit OS-guld för Tyskland i paråkning på OS 2018 nu är tränare.

På SM i Borås finns cirka 75 åkare från hela Sverige på plats. Åkarna har genom resultat från nationella serietävlingar i Elitserie och Ungdomsserie under hösten kvalificerat sig till SM Länk till annan webbplats..

- Det är ett bra startfält på SM i år. Landslagsåkarna har haft en stark internationell tävlingssäsong denna höst med flera medaljer på både junior- och seniorsidan. Och vi har under hösten också sett flera åkare i de nationella serierna prestera starkt och kanske kan de utmana om högre placeringar. Ser verkligen fram emot att årets SM-tävlingar, säger Anna Burwall, sportchef Svenska Konståkningsförbundet.

Om SM i Borås
Tävlingarna inleds på torsdagen den 15 december och avslutas på lördagen den 17 december. Seniorer damer och herrar tävlar på fredag kväll (kortprogram) och lördag kväll (friåkning). 18 december är det medaljceremoni och uppvisning. SM i konståkning 2022/23 arrangeras av Borås Konståkningsklubb i samarbete med Svenska Konståkningsförbundet och Borås stad.

Officiell hemsida SM 2022
https://www.smkonstakning2022.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ SM via livestream
https://solidsport.com/skatesw... Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-12-13

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Samarbetspartners