Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

SM - Dag 2

Medaljörer USM 2022.

Foto: Maria Jangbro

Andra tävlingsdagen i SM bjöd på kortprogram juniorer herrar och seniorer damer, herrar och par. I USM flickor och pojkar avgjordes friåkning och de första medaljerna i SM 2022 delades ut.

De första medaljerna under SM 2022 har delats ut. I ungdom flickor knep Lilly Almgren-Lidman (Föreningen Skating and Dance Academy) guldet före Leona Gebara (Föreningen Solna Konståkning).  Bronsmedaljen gick till Alexandra Ödman (IFK Helsingborg). Albin Samuelsson (Lerums KK) tog guld i ungdom pojkar följd av Beau Coppens (Tibro KK) och Arvid Andersson (Backa KK).

Idag avgjordes även kortprogrammet för juniorer herrar och seniorer damer, herrar och par. Casper Johansson (Tibro KK) tog ledningen i juniorer herrar före Jonathan Egyptsson (Trelleborgs KK) och Erik Pellnor (Mörrums KK). Med 58,52 poäng tog Josefin Taljegård (Västra Frölunda KK) ledningen i seniorer damer. Emelie Ling (Föreningen Solna Konståkning) ligger på andra plats med 51,36 poäng och på tredje plats med 45,17 poäng ligger Julia Brovall (Föreningen Solna Konståkning). I seniorer herrar leder Andreas Nordebäck (Föreningen Skating and Dance Academy) på 83,82 poäng. På andra plats med 69,79 poäng ligger Nikolaj Majorov (Norrköpings KK) och på tredje plats Oliver Praetorius (Västra Frölunda KK) med 66,20 poäng.

Här Länk till annan webbplats. hittar du hela resultatlistan.

Lördagens tider

11:00 JSM Damer - friåkning
13:50 JSM Herrar - friåkning
15:15 SM Paråkning – friåkning
15:30 SM Herrar - friåkning
16:35 SM Damer - friåkning

Så följer du SM i konståkning 2022

Publicerad: 2022-12-17

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Samarbetspartners