Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

SM-guld till Emelie Ling och Andreas Nordebäck

Svenska mästarna i konståkning.

Foto: Maria Jangbro

Gårdagens SM-finaler bjöd på spännande kamp om mästerskapsmedaljerna. Emelie Ling tog hem karriärens första SM-guld med 38 hundradelars marginal i damklassen efter en stark friåkning. I herrklassen knep Andreas Nordebäck SM-guldet på 228.19 poäng.

- Just nu känner jag mig väldigt överraskad men också väldigt glad och tacksam. Resultatet var oväntat men jag är väldigt glad över att det jag gjorde idag räckte så långt som det gjorde. Och jag är så tacksam för alla som stöttat mig, säger Emelie Ling.

Emelie Ling (Föreningen Solna Konståkning) gick ut som näst sista åkare och levererade en friåkning med tre trippelhopp och höga nivåer på piruetter och steg. Med totalpoängen 156,68 tog hon hem guldet med 38 hundradelar före silvermedaljören Josefin Taljegård (Västra Frölunda KK) . Bronset gick till Julia Brovall (Föreningen Solna Konståkning).

Efter fredagens kortprogram var Andreas Nordebäck (Föreningen Skate and Dance Academy) i ledning med dryga 14 poäng före landslagskollegan Nikolaj Majorov (Norrköpings KK). I friåkningen stod Majorov för det starkare åket men Nordebäcks ledning från kortprogrammet räckte för att Nordebäck skulle ta hem guldet. Bronset gick till Gabriel Folkesson (Trelleborgs KK).

- Just nu har jag lite blandade känslor. Idag gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag ville verkligen göra ett rent åk även idag, men fick inte riktigt till det. Vet inte riktigt varför för det kändes bra innan. Kanske var det nerver som spökade. Kortprogrammet var det bästa jag gjort och jag tar med mig den känslan hem, säger Andreas Nordebäck.

Länk till resultatlistan. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-12-18

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Samarbetspartners