Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uttagen till Europaungdoms-OS: Nina Fredriksson

Placeholder

Uttagningen till Europaungdoms-OS är klar och det blir Nina Fredriksson från Solna som får uppleva den olympiska stämningen i italienska Friuli Venezia Giulia 21-28 januari.

- Det är en rolig tävling för åkarna eftersom det är som ett mini-OS med det olika grenarna, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Konståkning är en av de tretton idrotter som finns på programmet. De som tävlar är 14-18 år och 1 300 aktiva från 47 europeiska länder förväntas delta. EYOF arrangeras i italienska Friuli Venezia Giulia samt i Spittal, Österrike och Planica, Slovenien. Konståkningstävlingarna avgörs i Pontebba.

Nina Fredriksson, Föreningen Solna Konståkning, tog nyligen guld i JSM och har haft en bra inledning på tävlingssäsongen både nationellt och internationellt.

- Detta är hennes första säsong som hon åker internationellt och har visat att hon kan konkurrera om framstående placeringar i sin åldersgrupp. Det blir spännande att se hur långt hon kan gå om hon får till alla sina svårigheter, säger Anna Burwall.

Senast Sverige tog en medalj i EYOF var 2022, då Casper Johansson tog silver.

Länk till nyhet om uttagningen på sok.se Länk till annan webbplats.

Länk till EYOF:s hemsida Länk till annan webbplats.

 


Publicerad: 2022-12-21

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Samarbetspartners