Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uttagna till Vinteruniversiaden: Julia Brovall och Gabriel Folkesson

Placeholder

Vinteruniversiaden – tävlingen som anordnas vartannat år för idrottare som kombinerar sin elitidrottsatsning med universitetsstudier – går i år av stapeln i Lake Placid, USA 12-22 januari. Uttagna att representera Sverige är Julia Brovall och Gabriel Folkesson.

Universiaden, som är en av världens största multiidrottsliga tävlingar, kommer pågå i 11 dagar med idrottare från 50 olika länder som kommer tävla i 12 olika sporter. Gemensamt för de tävlande är att de kombinera elitidrottssatsning med universitetsstudier.

Julia Brovall, Solna Konståkning och Gabriel Folkesson, Trelleborgs KK är uttagna att representera Sverige.

- Det är en fantastisk upplevelse att delta vid Universiaden men också en möjlighet att samla på sig värdefulla erfarenheter av att tävla i ett så pass stort tävlingsarrangemang som Universiaden är. Det kommer de ha nytta av inför kommande mästerskap, säger Anna Burwall, sportchef Svenska Konståkningsförbundet.

Mer information om Universiaden. Länk till annan webbplats.


Foto: Nikolaj Majorov

Publicerad: 2022-12-21

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Samarbetspartners