Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Taljegård, Ling och Crafoords tävlar i Challenge Cup

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Svenskt på isen i Tilburg, Nederländerna när Challenge Cup avgörs i helgen. Tävlande från Sverige är Josefin Taljegård, Emelie Ling samt syskonparet Greta och John Crafoord.

- Det är en viktig tävling då det är sista möjligheten för dessa åkare att uppnå den av ISU fastställda tekniska kvalpoängen till VM i Japan. Josefin var väldigt nära att ta poängen i Tallinn förra veckan där hon endast saknade drygt en halv poäng. Jag hoppas att alla våra åkare lyckas uppnå poängen i Tilburg och jag tror att om de sätter de tekniska elementen så gör de också det, säger Anna Burwall, sportchef.

Challenge Cup startar redan på torsdagen för yngre kategorier. Seniorer damer med Emelie Ling och Josefine Taljegård i startfältet samt paråkningen med Greta och John Crafoord tävlar kortprogrammen på lördag och friåkningen på söndag.

Uttagen domare är Åsa Nordback.

Följ de svenska åkarna i Challenge Cup


Publicerad: 2023-02-22

Senast uppdaterad: 2023-02-22

Samarbetspartners