Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Välkommen till Tränarkonferens 2023

Placeholder

25-26 augusti arrangerar Svenska Konståkningsförbundet en fullspäckad tränarkonferens i Malmö. Temat för konferensen är Den hållbara idrottaren från yngre åldrar till toppen och arrangeras i samband med uppstartslägret för landslaget. Sista anmälningsdag är den 28 maj.

Svenska Konståkningsförbundet bjuder in till Tränarkonferens 2023 på temat Den hållbara idrottaren - Från yngre åldrar till toppen. Här är utgångspunkten att alla konståkare ska må bra, ha roligt i sin idrott, ha energi nog för skola, vänner och andra fritidsintressen samtidigt som de ska ha bästa förutsättningarna att utvecklas i sin idrott utifrån ambition och förutsättningar. 

På programmet för Tränarkonferens 2023 står bland annat: 

  • Svensk konståknings utvecklingsmodell – för att möjliggöra åkarens individuella resa inom svensk konståkning.
  • Frågor om energibalans, ätstörningsproblematik, stress, överträning och sömnbrist.
  • Hur svensk konståkning jobbar för hållbara idrottssatsningar för de som vill satsa på sin idrott. Här är
    skadeförebyggande träning ett avgörande moment. Hur får vi en hållbar elit och hur ska vi träna från
    yngre åldrar för att klara av successivt ökad träningsbelastning och minimera riskerna för skador?
  • Regelgenomgång inför tävlingssäsongen.

Tränarkonferensen arrangeras den 25-26 augusti i Malmö i samband med säsongens första landslagssamling. Tränarkonferensen är för dig som är tränare (aktiv i förening ansluten till Svenska Konståkningsförbundet) oavsett disciplin, utbildningsnivå och erfarenhet. Sista anmälningsdatum är den 28 maj. Antalet platser är begränsat.

 

Läs mer om Tränarkonferens 2023 i inbjudan (Länk)
Anmäl dig till Tränarkonferens 2023 (Länk)

Publicerad: 2023-04-18

Senast uppdaterad: 2023-04-18

Samarbetspartners