Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Isdans i fokus på inspirationsseminarium 28 september

Placeholder

28 september bjuder Svenska Konståkningsförbundet in till en spännande inspirationskväll om isdans. Med oss denna kväll har vi Espen Rotterud från Norge som kommer dela med sig av sin resa inom konståkningen,från att ha tävlat inom singel till att ha sadlat om till domare singel/par för att sedan bli Norges första och enda internationella domare i isdans.

Intresset för isdans har alltid funnits hos Espen men då isdans inte fanns i Norge under hans aktiva karriär testade han aldrig på disciplinen. Efter att ha lagt skridskorna på hyllan började Espen att utbilda sig till domare under säsongen 2006/2007.

2014 började Espen som expertkommentator på Eurosport. Som expertkommentator strävade han efter att göra isdans begriplig för en bredare publik, vilket fördjupade hans förståelse för reglerna och intensifierade hans intresse för isdansen.

2015 blev Espen internationell domare i singel och par. Samtidigt började intresset för isdans växa i Norge, och det var naturligt för Norges Skøyteforbund att vända sig till Espen för att utbilda den första isdansdomaren i landet. 2023 blev han Norges första internationella domare i isdans.

Nu hoppas Espen kunna motivera konståkningsintresserade i Sverige att bli domare inom isdans:

"Jag hoppas att jag kan inspirera svenska domare att börja döma isdans. Det är roligt och inte minst viktigt att isdans nu sprids i Norden. Sen är det så roligt att döma isdans, och du lär dig mycket som du kan dra nytta av när du dömmer övriga discipliner."

Vi ser fram emot en kväll fylld av inspiration från Espen Rotteruds resa inom konståkningen. Varmt
välkomna!

När: 28 september 18:00-19:00
För vem: Primärt för domare på alla nivåer (alla discipliner), men alla som är intresserade är välkomna
Var: Digitalt via Teams
Anmälan: Senast 25 september på länken nedan:
https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1790730

 

Publicerad: 2023-09-03

Senast uppdaterad: 2023-09-03

Samarbetspartners