Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Över 150 deltagare på Utbildningshelgen - Mötesplatsen för flera av konståkningens viktigaste utbildningar

Placeholder

Foto: Louie Hartman

I helgen gästades Arlanda av svensk konståkning och Utbildningshelgen. Nya tekniska funktionärer och tävlingsledare utbildades, men helgen var även en viktig mötesplats för utbyten av erfarenheter.

För att säkerställa kontinuerlig tillförsel av viktiga nyckelroller till tävlingsverksamheten arrangerar årligen Svenska Konståkningsförbundet en Utbildningshelg med utbildningar inom området tävlingsverksamhet. Utbildningshelgen är en viktig mötesplats för tekniska funktionärer och tävlingsarrangörer för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och för att knyta värdefulla kontakter.

I helgen gick Utbildningshelgen 2023 av stapeln. I år samlade denna viktiga mötesplats för tekniska funktionärer och tävlingsledare över 150 deltagare från föreningar över hela Sverige. Under ledning av 12 föreläsare utbildades och vidareutbildades viktiga nyckelroller för svensk konståknings tävlingsverksamhet.

- Jag hoppas att årets deltagare lämnade Arlanda med såväl ny kunskap som inspiration inför kommande tävlingssäsong. Det är väldigt roligt att Utbildningshelgen samlar så många deltagare. Fler tekniska funktionärer och kunniga tävlingsarrangörer är nödvändigt för att svensk konståkning ska kunna hålla fortsatt hög nivå på vår tävlingsverksamhet., säger Anna Sundkvist, utbildningsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet.

Läs mer om vilka utbildningar som ingick i Utbildningshelgen 2023 här Länk till annan webbplats.

 

 

Publicerad: 2023-09-04

Senast uppdaterad: 2023-09-04

Samarbetspartners