Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stark säsongspremiär för Greta och John Crafoord

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

Greta och John Crafoord imponerade stort när de inledde sin tävlingssäsong med en fjärdeplats i John Nicks Pairs Challenge i New York. Paret noterade nya personbästan i båda programmen och därmed även i totalpoängen som krossade det gamla rekordet med över 20 poäng.

- Greta och John har utvecklats mycket sedan förra säsongen såväl tekniskt som presentationsmässigt. I New York visade de upp två starka åk och ändå fanns det utrymme för utvecklig i den tekniska poängen. Stark säsongspremiär som bådar gott för den fortsatta säsongen, säger Anna Burwall, Sportchef Svenska Konståkningsförbundet.

Det blev en säsongsstart med mersmak för Greta och John Crafoord i John Nicks Paris Challenge. Efter att ha noterat nya personbästan i korta (52.27) och i friåkningen (105.04) och en ny notering av personbästa för totalpoängen med över 20 poäng stod det klart att paret kom på en meriterande fjärdeplats. Paret tog därmed även den av ISU fastställda kvalpoängen till VM som avgörs i Montreal i Mars 2024.

 

Publicerad: 2023-09-11

Senast uppdaterad: 2023-09-11

Samarbetspartners