Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nordic Boys Camp 2023

Placeholder

Foto: skatesweden.se

Under tre intensiva dagar, den 15-17 september i Åkersberga, samlades konståkande killar från Sverige, Finland och Norge för det efterlängtade Nordic Boys Camp 2023. Lägret, som syftade till att inspirera och stödja konståkande killar, innehöll träning på och utanför isen, föreläsningar och sociala aktiviteter.

Under tre dagar fylldes isen i Åkersberga av liv, energi och kreativitet när de deltagande killarna, som kom från Sverige, Finland och Norge, tränade på och utanför isen tillsammans. Lägret leddes av tränarna Lorenzo Magri från Italien och den svenske olympiern Alexander Majorov som delade med sig av både expertis och erfarenheter.

- På många håll är konståkande killar fortfarande en minoritet. Att träna tillsammans, dela erfarenheter och mål med likasinnade har visat sig vara avgörande för många åkare i deras beslut att fortsätta sin konståkningsresa och kanske till och med satsa mot världstoppen. Just gemenskapen och att det var roligt att få träna med så många andra killar var det många av deltagarna som lyfte under helgen, säger Anna Burwall, Svenska Konståkningsförbundets sportchef.

Nordic Boys Camp innehöll mer än bara träning. Deltagarna fick ta del av föreläsningar med tränarna men också med den internationella skiljedomaren Åsa Nordback. Sociala aktiviteter är också viktigt för att främja kamratskapet och under lördagskvällen stod klättring på schemat.

- Sammanfattningsvis så var det en väldigt rolig helg där gemenskap stod i fokus från start till mål. Jag tror att både vi och deltagarna redan ser fram emot nästa gång!

 

Publicerad: 2023-09-28

Senast uppdaterad: 2023-09-28

Samarbetspartners